De Efteling bouwt een nieuwe attractie genaamd: Symbolica! De opening staat gepland in de zomer van het seizoen 2017 wanneer De Efteling 65 jaar bestaat. Symbolica zal in het hart van het pretpark komen te liggen vlakbij de attractie Pagode en restaurant Polles Keuken. De nieuwe attractie zal geheel indoor zijn en in de attractie worden bezoekers vervoerd via een geavanceerd trackless systeem waarvan de karretjes alle kanten op kunnen rijden en bewegen. Met deze karretjes kom je langs verschillende ruimtes met interactieve elementen waar de wereld van Pardoes te zien is.

Al sinds 2012 heeft De Efteling plannen om de attractie Symbolica te gaan realiseren, destijds gebruikte De Efteling de naam Hartenhof. Echter door diverse oorzaken is de bouw nooit begonnen. De directe van De Efteling heeft altijd laten weten dat de bouw zal starten voor 2020. In 2020 wil De Efteling ruim 5 miljoen bezoekers per jaar ontvangen. Nieuwe attracties en verblijfsaccommodaties moeten hiervoor gaan zorgen.

Symbolica moet de grootste en duurste Efteling attractie ooit worden. Volgens De Efteling gaat er ruim 35 miljoen geïnvesteerd worden in deze darkride.

- bron: http://www.pretparkreizen.nl/nieuws/efteling-bouwt-symbolica-opening-2017/#sthash.xGA0Yi46.dpuf