Na de Sprookjesboom en Jokie applicatie komt de Efteling nu met twee nieuwe apps rondom de Sprookjesboom-karakters Draak en Assepoester. Sprookjesboom (2006) is het langstlopende en meest bekende Efteling-merk buiten het attractiepark. De Sprookjesboom Draak & Assepoester apps zijn meertalig en richten zich op jongens (Draak) en meisjes (Assepoester) in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar. In de Assepoester app ervaren meisjes hoe het is om een echte prinses te zijn. In de Draak app gaan jongens de strijd aan met Draak of helpen ze hem juist met het beschermen van de schat. Door middel van vier uiteenlopende, interactieve spelletjes beleven kinderen eindeloos veel speelplezier in de herkenbare 3D-wereld van Sprookjesboom.

Assepoester app
In de Assepoester app help je Assepoester mee met de voorbereidingen voor een theekransje in het kasteel. Zing samen met de vogelvriendjes van Assepoester de leukste liedjes, vlecht de mooiste vlecht of versier het muiltje van Assepoester zodat zij als een ware prinses op het feest kan verschijnen. Een echte meiden-app waarin lekker tutten centraal staat.

Draak app
Draak is in zijn app druk bezig met het bewaken van de schatkist. Stoere jongens helpen Draak mee met het beschermen van de schat of proberen juist de schatkist bij hem weg te halen. Avontuurlijke schatbewakers spuwen in deze app vuur net als Draak of vliegen door de lucht en verzamelen alle verdwenen munten.

Aan de hand van aanwijzingen van Sprookjesboom wordt de speler door de vier verschillende spelletjes geleid. Alle spelletjes zijn (verhalend) achter elkaar door te spelen maar kunnen ook los van elkaar gespeeld worden. De spelletjes zijn eenvoudig in gebruik en zitten boordevol muziek, animaties en interactieve elementen. Zo kun je meezingen met Assepoester door je eigen stem op te nemen en kun je net als Draak vuurspuwen door te blazen in de microfoon. Ook andere functionaliteiten van een smartphone en tablet zoals tappen en slepen worden gebruikt in deze applicatie. Kinderen leren hierdoor spelenderwijs om te gaan met de functionaliteiten van deze nieuwe media apparaten. Daarnaast zijn beide apps geheel reclamevrij.

De Sprookjesboom Draak en Assepoester apps zijn verkrijgbaar in de talen Nederlands, Duits en Frans en voor smartphone en tablet te downloaden via de App Store (iOS) voor €1,79.

Bron: Efteling